Monasterio de las Viñas, Reserva

99,75  m/Moms
( 79,80  u/Moms )
ekskl. levering
En kompakt krydret klassevin med bløde tætte tanniner, og en lang insisterende afslutning. Årgang 2006 er tildelt hele 90 point af Robert Parker.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

En kompakt krydret klassevin med bløde tætte tanniner, og en lang insisterende afslutning. Årgang 2006 er tildelt hele 90 point af Robert Parker.

Området og Producenten: Cariñena D.O. blev etableret i 1932, og er dermed én af de ældste vinappellationer i Spanien. Cariñena D.O. er placeret i hjertet af Ebro-dalen i den selvstyrende region Aragonien. Områdets vinmarker er spredt over et areal på 16.000 ha, hvor mere end 2.000 vinavlere sikrer vinmarkernes kvalitet.

Monasterio de las Viñas vinmarker er beliggende 5-800 meter over havets overflade, og består primært af store sten samt grus, understøttet af et lag ren ler, der er med til at holde på den sparsomme nedbør, der falder i området. Området oplever ekstreme tempe-raturer, lange varme somre samt den kølende lokale Cierzo-vind. Alt sammen faktorer, der er med til at skabe saftige og kraftige vine, som er fremstillet på druer, der har kæmpet for næring, og derfor byder på intense og karakterfulde vine.

Vinen: Denne vin er fremstillet på 70% Garnache, 20% Tempranillo og 10% Cariñena alle høstet tidligt om morgenen. Druerne er høstet i hånden fra mere end 35-40 år gamle vinstokke, hvilke sker i slutningen af september. Efter en kold opblødning ved ca. 6 grader i 96 timer, gæres druerne i 8 dage i ståltanke. Det sker under kontrollerede temperaturer på ca. 28. grader for at udtrække alle vinens kvaliteter og nuancer. Efter endt gæring lageres vinene separat på egetræsfade i 12 måneder. Herefter stikkes vinen fra de bedste fade sammen, tappes og lageres yderligere 24 måneder på flasken.

I Glasset:
Denne Reserva er purpurrød i glasset med en intens kerne. En kompakt krydret klassevin, der i smagen og duften byder på peber, sorte kirsebær og modne blommer. Dette er en fløjlsblød vin med en flot struktur og fine afrundede tanniner fra de 12 måneder på egetræsfade og en lang vedvarende afslutning.

Servering: En herlig rødvin til kraftfulde koncentrerede retter, gerne lam, vildt og simreretter. Server ved 16-18 grader.

Pressen:
Årgang 2006
Dagens.dk - 6 stjerner (11-12-2013)

FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Flot moden og silkeblød spansk vin med 90 Parker point i bagagen. Varm og fyldig næse med masser af mørke bær, fyldig mund med bløde tanniner og peberpræg og lang behagelig eftersmag med lette vaniljetoner..." (09-12-2013) 

VinAvisen - 5 stjerner - "En elegant og rigtig lækker vin med blød frugt, der gør munden svanger med vellyst fin." (Uge 16 / 2013)

The Wine Advocate (Robert Parker) - 90 point

Land: Spanien
Område: Aragon (Cariñena D.O.)
Årgang: 2006  
Drue: 70% Garnache, 20% Tempranillo og 10% Cariñena 
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler