Monasterio de las Viñas, Gran Reserva

119,75  m/Moms
( 95,80  u/Moms )
ekskl. levering
Gran Reserva når det er bedst. En anmelderrost kompakt klassevin der vidner om, at der er kælet for alle vinens detaljer. En stor oplevelse! Årgang 2005 er tildelt hele 91 point I Robert Parkers Wine Advocate.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Gran Reserva når det er bedst. En anmelderrost kompakt klassevin der vidner om, at der er kælet for alle vinens detaljer. En stor oplevelse! Årgang 2005 er tildelt hele 91 point I Robert Parkers Wine Advocate.

Området og Producenten: Cariñena D.O. blev etableret i 1932, og er dermed én af de ældste vinappellationer i Spanien. Cariñena D.O. er placeret i hjertet af Ebro-dalen i den selvstyrende region Aragonien. Områdets vinmarker er spredt over et areal på 16.000 ha, hvor mere end 2.000 vinavlere sikrer vinmarkernes kvalitet.

Monasterio de las Viñas vinmarker er beliggende 5-800 meter over havets overflade, og består primært af store sten samt grus, understøttet af et lag ren ler, der er med til at holde på den sparsomme nedbør, der falder i området. Området oplever ekstreme tempe-raturer, lange varme somre samt den kølende lokale Cierzo-vind. Alt sammen faktorer, der er med til at skabe saftige og kraftige vine, fremstillet på druer, der har kæmpet for næring, og derfor byder på intense og karakterfulde vine.

Vinen: Denne vin er fremstillet på 60% Garnache, 30% Tempranillo og 10% Cariñena. Druerne høstet tidligt om morgenen i hånden fra 40-50 år gamle vinstokke. Efter en kold opblødning ved ca. 6 grader i 96 timer, gæres druerne i 8 dage i ståltanke under kontrollerede temperaturer på ca. 28 grader for at udtrække alle vinens kvaliteter og nuancer. Efter endt gæring lageres vinene 24 måneder på en nøje udvalgt blanding af fransk og amerikanske egetræsfade. Kun vin fra de bedste fade udvælges til den endelige vin, der efter sammenstikning tappes, og lageres yderligere 36 måneder på flasken.

I Glasset: Denne fremragende Gran Reserva har en flot næsten lilla farve i glasset med en helt mørk purpurrød kerne. Smagen byder på modne frugter som sorte kirsebær og brombær. Her er noter af nødder og vanilje fra egetræsfadet. En fyldig og kompleksvin der fylder munden, byder på bløde afrundede tanniner og en elegance man sjældent møder. En vin i fuldendt balance med masser af potentiale og fremtid.

Servering: En oplagt rødvin til vildt, lam, kraftig oksekød og simreretter. Server ved 16-18 grader.

Pressen:
Årgang 2005
FINANSBUREAUET - 6 stjerner - "Flot og bombastisk spansk vin med nogle år på bagen. Fyldig og cremet sag med peber og vanilje i både næse og mund og lang intensiv eftersmag med noter af espresso og lakrids. Super køb." (07-05-2014)

Dagens.dk - 6 stjerner (07-05-2014)

VinAvisen - 5 stjerner - "Parker har givet denne rødvin 91 point. Det praler den med på halsetiketten. Og det kan man godt forstå. Det er en superflot vin, blød, fyldig, meget kompleks og harmonisk til en god bøf. Der er sødme, masser af frugt - uden at vinen på nogen måde er en bombe." (Uge 16 / 2013)

Mad & Venner - ANBEFALET - "Perfekt balance! Monasterio stod for smagningens bedste vin...Ifølge et enigt smagepanel er denne gran reserva en rigtig charmetrold, og dens største kvalitet er en eminent balance." (maj nr. - 2014)

The Wine Advocate (Robert Parker) - 91 point

Land: Spanien
Område: Aragon (Cariñena D.O.)
Årgang: 2005  
Drue: 60% Garnache, 30% Tempranillo og 10% Cariñena 
Indhold: Rødvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler