Muré, Riesling, Signature

139,75  m/Moms
( 111,80  u/Moms )
ekskl. levering
Fra den sydlige ende af Alsace kommer denne mesterlige Riesling. Grundet det sydlige terroir har man her lidt mere fedme end man normalt finder i Alsace Riesling.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Fra den sydlige ende af Alsace kommer denne mesterlige Riesling. Grundet det sydlige terroir har man her lidt mere fedme end man normalt finder i Alsace Riesling.

Området og Producenten: Alsace distriktet er beliggende i det nord-østlige Frankrig og ligger på den østlige side af bjergkæden Vogeserne. Her ligger markerne i læ for den værste regn og blæst, og giver fremragende grobund for en bred vifte af druesorter. Muré ligger i byen Rouffach i det sydlige Alsace og har sine marker her i området. Her er lidt varmere end i det nordlige Alsace og det giver vine der generelt er mere kraftfulde og fede i strukturen. Muré ledes i dag af 12. generation af vinmagere: Véronique og Thomas Muré. Familien har dyrket vin i dette område siden 1650 og de købte Clos St. Landelin i 1935. Clos er en betegnelse for et markstykke, der er indhegnet med sten. Denne mark ligger inden for appellationen Vorbourg, der har Grand Cru klassifikation. Denne mark er helt unik, beliggende med sine 15 hektar i den sydlige ende af Grand Cru Vorbourg. Siden 2003 er hele marken blevet behandlet efter økologiske forskrifter.

Vinene i Muré Signature serien er fremstillet på druer dels fra egne marker og dels på opkøbte druer. Med Signature serien viser Muré klassiske Alsace vine af høj kvalitet til en fornuftig pris.

Vinen: Denne riesling er fremstillet på druer høstet fra næsten 30 år gamle vinstokke. Gæringen er foretaget med temperaturstyring og på det naturlige bundfald. Dette er med til at give vinen yderligere kompleksitet. Vinen har en anelse restsødme, der skjules bag ved den flotte syre. Det resulterer i en vin der føles meget fyldig.

I Glasset: Flot gylden i glasset med herlig ekspressiv duft af fersken og melon. Smagen har blød fylde og god struktur. Her er noter af citrus og tørret ananas i baggrunden. God fylde og en anelse sødme giver en vin med lang eftersmag.

Servering: Lækker hvidvin til mere komplekse retter og gerne til krydrede retter fra det asiatiske køkken. Server ved 8-10°C.

Pressen:
Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "Frisk hvidvin med et godt billede af Riesling-druens fortræffeligheder. Vinen har en fin krydring, mineralske noter og tilpas syre." (Uge 9 / 2014)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Stringent og fast Riesling med fint syrebid og citrus toner i både næse og mund suppleret med bløde toner af honningmelon i eftersmagen." (03-02-2014)

Dagens.dk - 5 stjerner (04-02-2014)

Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner - "Let og læskende hvidvin med en frisk frugtsmag og toner af citrus. En god vin tilfedere fiskeretter..." (Uge 22 / 2012)

Wine Spectator
 - 90 point

Land: Frankrig
Område: Alsace
Årgang: 2012  
Drue: Riesling 
Indhold: Hvidvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 11.50

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler