Muré, Gewurztraminer, Signature

129,75  m/Moms
( 103,80  u/Moms )
ekskl. levering
Alsace er et af Frankrigs smukkeste vindistrikter, og Muré er en af de absolut bedste producenter.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Alsace er et af Frankrigs smukkeste vindistrikter, og Muré er en af de absolut bedste producenter.

Området og Producenten: Alsace strækker sig fra Strassbourg i nord, mod syd til Mulhouse, afgrænses af Rhinen mod øst og mod vest af den lave bjergkæde Vogeserne, der beskytter området mod den fugtige vestenvind.

Alsace er fra nord til syd ca. 130 km langt, dets bredde varierer fra kun få hundrede meter til et par kilometer. Vinmarkerne strækker sig op ad Vogeserne fra 400 til 600 meter over havets overflade. I modsætning til de tyske vine, der næsten altid kan lokaliseres på deres geografiske oprindelse, er det i stor udstrækning druen, der giver vinen sit navn i Alsace.

Gewurztraminer, er en af undtagelserne. Gewurztraminer-vinstokken er plantet på den (Côte) skråning, der ligger vest for den gamle vinby, Rouffach. 

Vinen: Côte de Rouffach har et særligt meso klima, som skabes af, Le Grand Ballon og Le Petit Ballon, de højeste punkter i Vogeserne, der holder vestenvinden og dermed regnen borte. Det store antal solskinstimer og de sydøstvendte, kalkholdige skråninger er et ideelt voksested for vinstokke. Ved høsten er druerne sunde og af høj kvalitet. Vinificationen er traditionel. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur for at bevare druernes frugt i den færdige vin.

I Glasset: Gewurztraminer fra Muré, har en lys strågylden farve, smagen er tiltalende med dejlig fylde, "krydderi", moden frugt og fin syre, afsluttet af den modne bouquet med toner af syltet frugt.

Servering: Fremragende hvidvin til grillet fisk, charcuterie, lyst kød, asiatisk og "hot" mad samt ost med nogen smag. Server ved 8-10 grader.

VinAvisen - 5 stjerner - "Krydrede honning-toner fylder munden med denne dejlige hvidvin. Den har en ren druesmag, og sødmen afbalanceres fint af syren." (Uge 11 / 2014)

Winelab.dk - 5 stjerner - "Stor duftsymfoni af hvide blomster og søde parfumerede frugter. Elegant. Smagen har også en flot, stor frugtig og floral kompleksitet, en utrolig flot struktur og ikke mindst en rund mundfornemmelse." (13-02-2014)

Pressen:
Årgang 2011
FINANSBUREAUET - 6 stjerner / "TESTVINDER" - "...denne uges vindervin var da også en Gewürztraminer fra netop Alsace. René Muré hedder producenten, og det borger for kvalitet." (25-02-2013)
inAvisen - 5 stjerner - "En meget lækker "krydder-traminer" med en liflig duft og en smag med fedme, honningsødme og krydrede toner." (Uge 7 / 2013)

Årgang 2010
Ekstra Bladet- 5 stjerner (19-05-2012)
VinAvisen - 5 stjerner (Uge 18 / 2012)

Land: Frankrig
Område: Alsace
Årgang: 2012  
Drue: Gewürztraminer 
Indhold: Hvidvin 
Størrelse: 75.00 cl 
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler