Lentz, Gewurztraminer, Alsace

119,75  m/Moms
( 95,80  u/Moms )
ekskl. levering
Klassisk Gewurztraminer med eksotisk frugt og lækker krydderi. Fyldig og balanceret.
Vægt: 1.350
Lager: På lager
Log ind her for at købe

Klassisk Gewurztraminer med eksotisk frugt og lækker krydderi. Fyldig og balanceret.

Området og Producenten: Alsace er et område, der er kendt for sine friske elegante vine. Vine vi i Danmark altid har foretrukket som vores sommervine, i haven, på frokostbordet eller til f.eks. fisk og skalddyr.

Alsace er et af Frankrigs smukkeste vindistrikter. Det strækker sig fra Strassbourg i nord, mod syd til Mulhouse, afgrænses af Rhinen mod øst og mod vest af den lave bjergkæde Vogeserne, der beskytter området mod den fugtige vestenvind. Alsace er fra nord til syd ca. 130 km langt, dets bredde varierer fra kun få hundrede meter til et par kilometer. Vinmarkerne strækker sig op ad Vogeserne fra 400 til 600 meter over havets overflade.

I modsætning til de tyske vine, der næsten altid kan lokaliseres på deres geografiske oprindelse, er det i stor udstrækning druen, der giver vinen sit navn i Alsace.

Vinen: Denne vin er fremstillet efter traditionelle metoder. Gewurztraminer druerne er høstet i moden stand og bragt til vineriet, hvor der bliver presset. Gæring og lagring foregår herefter på temperaturstyrede ståltanke for at bevare mest muligt af druens karakter.

I Glasset: Lentz Gewürtzraminer er tæt gul i glasset med let grønne kanter. Duften er meget ekspressiv med typiske toner af eksotisk frugt og friske krydderier. Smagen er fyldig med en medium sødme, der er flot balanceret med den lette krydring fra Gewurtzraminerens karakter og fine toner af honning. Lang og fyldig eftersmag med fin balance.

Servering: Lækker hvidvin til kraftige fiskeretter, lyst kød med krydret tilbehør, asiatisk og "hot" mad, foie-gras eller gode oste med smag. Server v/8-10¤C

Pressen:
Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Elegant og næsten yndefuld Gewurztraminer med hyld og honning i næsen og sprød og indbydende mund med et let ristet strejf og toner af eksotisk frugt." (08-02-2016)

Årgang 2012
VinAvisen - 5 stjerner - "Dette er en meget lækker hvidvin med en fyldig, "tyktflydende" og moden smag med hele Gewurztraminer-druens forførende charme." (Uge 25 / 2014)

Winelab.dk - 5 stjerner - "Klassisk Gewürztraminer. Smagen har præg af kardemomme og en let sødme, der er perfekt til et asiatisk madmatch. Lidt bitter afslutning (også druetypisk), der her giver en lidt medicinsk eftersmag. Perfekt vin til oste og ikke mindst det asiatiske køkken, hvor krydderier, chili og grøn karry er som skabt til en vin som denne." (05-06-2014)

Årgang 2010
VinAvisen - 5 stjerner - "Et fint billede af den aromatiske Gewurztraminer-drue: Gylden i glasset, en duft med krydderi og honning og en cremet, bred smag igen med krydderi og honning. En forførende vin." (Uge 25, 2013)

FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Rig og intensiv Gewurztraminer med fyrnåle i næsen og eksotisk frugt i munden." (27-05-2013)

Guldmedalje i Macon

Land: Frankrig
Område: Alsace
Årgang: 2013
Drue: Gewurztraminer
Indhold: Hvidvin
Størrelse: 75.00 cl
Alkohol (%): 13.00

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Vi anbefaler